Targul de Turism de la Bucuresti, desfasurat in perioada 15-18 martie a fost un real succes. Peste 26 de mii de vizitatori au trecut pe acolo pentru a afla mai multe informatii despre locurile frumoase din tara sau strainatate. De la Targul de Turism nu au lipsit nici reprezentantii Gorjului, in speta reprezentantii Consiliului Judetean Gorj, care au incercat, prin materiale promotionale sa ii atraga pe turisti spre judetul nostru. Activitatea este parte integranta din proiectul „Redescopera Gorjulul”, un proiect care isi propune valorificarea potentialului turistic al judetului nostru.
Gorjul nu putea lipsi din paleta turistica de la Targul de Turism de la Bucuresti. Gorjenii au venit cu materiale promotionale, pentru a atrage cat mai multi turisti in zona. Activitatea reprezentantilor Gorjului, de la Targul de Turism din capitala este parte integranta din proiectul „Redescopera Gorjul”, un proiect care vizeaza valorificarea potentialului turistic al judetului nostru. „Dorim sa va facem cunoscuta activitatea care s-a desfasurat la Targul de Turism din Bucuresti, acolo unde am avut un stand, activitate care s-a desfasurat in perioada 15-18 martie 2012. Standul a fost realizat din materiale promotionale iar obiectivele noastre au fost sa promovam destinatiile turistice din judet. Ne-am bucurat de interes foarte mare fata de materialele prezentate si putem spune ca la targ au fost peste 26.000 de vizitatori, iar un mare interes l-au reprezentat agentiile de turism. Peste 50 de agentii de turism si-au lasat datele de contact, fiind interesate sa le comunicam informatii legate de locurile in care ar putea sa aduca turisti si sa creeze pachete turistice cu Gorjul. Tot ce s-a intamplat acolo a avut legatura cu obiectivele proiectului”, a spus Ionel Dobre, manager public Consiliul Judetean.
Potrivit reprezentantilor Gorjului la Targul de Turism, cele mai atractive destinatii pentru turisti s-au dovedit Ranca si Transalpina. „Noi am promovat atat destinatiile montane, pentru care a existat cel mai mare interes, majoritatea turistilor intreband de Ranca si Transalpina, fiind cunoscute datorita campaniilor de informare media iar un interes deosebit a fost manifestat de manastiri, de turismul monahal, existand solicitari de pachete concrete. Din pacate nu am putut oferi astfel de pachete, pentru ca scopul nostru acolo a fost precis, acela de a promova obiectivele turistice din Gorj. si fata de operele lui Brancusi s-a manifestat un interes, insa, mai mult de acei care au fost in Gorj. Consideram ca a avut succesul scontat. Ca obiectiv avem si participarea la cinci targuri de turism, am participat la doua, urmeaza sa mai participam la alte trei, la Brasov, Cluj si Arad, unde vor fi puse la dispozitie materiale realizate in cadrul proiectului. Au fost peste 10.000 de vizitatori ai standului nostru”, a adaugat Ionel Dobre.
In cadrul acestui proiect au fost pregatite pliante, pe cele cinci tipuri, cate 30 de mii din fiecare, album de prezentare al Gorjului, 2.000 de bucati, pixuri si insigne intr-un numar de 5.000 fiecare, brelocuri, harti, DVD-uri si stegulete in numar de 10.000. Valoarea totala a proiectului este de 970.549 lei iar perioada de implementare este de 12 luni.
Sursa: impactingorj.com