Baza de interventie Ranca – 0253.235.000
Mobil: 0734 889 139
Adresa: Strada Tatarascu, Ranca, Gorj
Numar de informatii si alarmare directa al echipelor Serviciului Public Judetean Salvamont Gorj prin Baza de salvare si interventie Ranca. Pentru anuntarea unui accident, folositi numarul de telefon 0722211042.
0SALVAMONT – 0725826668
Numar de alarmare directa al echipelor salvamont si obtinere de informatii despre zonele montane. Apelul se initiaza formand pe telefon tastele corespunzatoare cifrei 0 si literele , s a l v a m o n t , respectiv, numarul 0725826668, numar de telefon valabil pentru întreg teritoriul ţării si taxabil la tarif normal.
Dispeceratul National Salvamont preia apelul, identifica zona in care s-a produs accidentul sau despre care se solicita informatii si apoi stabileste legatura directa intre solicitant si echipa salvamont care poate oferi informatii sau care actioneaza in zona respectiva. Serviciul este non stop si este oferit de Vodafone, partener al Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania.
Numar unic 112
Apelarea numarului unic de urgenta 112 reprezinta o cale rapida de a comunica cu dispeceratele de urgenta (Politie, Pompieri, Ambulanta) in timpul unei situatii de urgenta. Numarul 112 se apeleaza atunci cand este necesara interventia agentiilor specializate de interventie, pentru asigurarea asistentei imediate in situatii in care este periclitata viata, integritatea ori sanatatea cetateanului, ordinea publica, proprietatea publica sau privata ori mediul. Sistemul 112 functioneaza la nivelul intregii tari, in toate retelele de telefonie, fixe sau mobile, permanent, 24 din 24 de ore, 7 zile pe saptamana. Sunati la 112 doar dacă aveti o urgenta!
Codul international de semnalizare pe munte in caz de pericol
Semnalele emise in caz de pericol pot fi luminoase, vizuale sau acustice. Se lanseaza cate 6 semnale, din 10 in 10 secunde, timp de un minut; intre ele se face o pauza de un minut-doua. Pentru raspuns se utilizeaza 3 semnale pe minut, urmand un minut de pauza.
Confirmarea ca semnalul de alarma a fost receptionat se face prin emiterea a 3 semnale pe minut – acustice, vizuale sau luminoase – fiecare lansate la 20 de secunde unul de altul.
Cel care cere ajutor trebuie sa continue sa dea semnale pina cei ce ii vin in ajutor ajung la el.
Cel care a receptionat semnalul de chemare in ajutor este obligat, dupa ce a raspuns celui care l-a lansat, sa transmita alarma formatiilor “Salvamont” sau sa alerteze cea mai apropiata cabana, statie meteorologice sau orice alta unitate care ar putea transmite alarma mai departe.